fira de la pedra

Fira de la pedra 2024,  amb una mirada a la Serra de Tramuntana.

Un any més, hem preparat un bon grapat d’activitats per a la Fira de la Pedra dels propers dissabte 25 i diumenge 26 de maig.

Pel dissabte, tenim diverses propostes per a totes les edats. Començarem a les 16h al Passeig d’Es Born amb nombroses activitats:

Jocs tradicionals per jugar en família, un recull de jocs per passar una bona estona en família.

Taller de disseny i fabricació de xapes.

“De l’arbre caigut, una obra d’art”. Aquest taller consisteix en decorar de peces de fusta que estan fetes amb els troncs dels arbres que la tempesta Juliette va fer caure al Jardí Botànic de Lluc. Part del donatiu d’aquest taller, serà en benefici del Jardí Botànic de Lluc i es destinarà a reparar els danys causats per la tempesta.

A les 18h, també al Passeig d’Es Born:
7è Taller d’herbes dolces. Proposam un nou horari, a més dels del diumenge, per aquest taller que, com els darrers anys, patrocina Licors Moyà. Destinat a majors de 18 anys.

A les 19.00 h, al Parc de sa Rectoria:
Presentació del llibre “Guia botànica de la Serra de Tramuntana”. Amb els seus autors, Bartomeu Bonet i Gabriel Vicens. Amb la col·laboració de la delegació de Binissalem de l’Obra Cultural Balear.

Pel diumenge, començam les activitats a les 10h, totes al passeig d’Es Born.

Durant el matí, podeu venir a berenar de coques dolces i salades acompanyades d’un tassó de refresc, a benefici del campament d’estiu.

“De l’arbre caigut, una obra d’art”.  Per si no heu pogut participar al taller el dissabte, podreu participar al taller durant el matí col·laborant amb el Jardí Botànic de Lluc.

A les 11.00 h i a les 12.00h, hi haurà dos torns més del 7è Taller d’herbes dolces, patrocinat per Licors Moyà.

Als cartells adjunts, trobareu els horaris, donatius i maneres de reservar places per els tallers.

 


Fira de la pedra 2023,  un altre any amb diverses activitats per a tothom!

Un any més, el 2023, tornàrem a omplir el Parc de Sa Rectoria i part del Passeig d’Es Born amb activitats de la Fira de la Pedra. Com a novetat d’aquest any, tant el dissabte com el diumenge, vam plantejar un Cluedo on s’havia de resoldre una sèrie de casos d’investigació, cercant pistes per tot Binissalem. Hi havia tres nivells, depenent de les edats, pensats per jugar-hi en grups d’amics o en família. Com cada any, vam preparar els jocs familiars per passar una estona jugant, petits i grans. A més, els dos dies hi va haver dos tallers, un de decorar ventalls per refrescar-se en dies de calor i un altre que consistia en un joc de tres en ratlla de butxaca per poder jugar en qualsevol moment. Aquests tallers, es van fer amb la col·laboració de la papereria Espiral. El diumenge, vam tornar a comptar amb el taller d’herbes dolces, celebrant la sisena edició i amb el patrocini  un altre any de Licors Moyà i amb una paradeta on poder berenar o fer l’aperitiu.

Jocs familiars per jugar i passar una bona estona amb la família!
Tallers amb la col·laboració de la Papereria Espiral.
Un misteri amb pistes arreu de Binissalem. Ho podreu resoldre?
Sisè taller d’herbes dolces, amb el patrocini de Licors Moyà.
Berenar i aperitiu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fira de la pedra 2022, activitats infantils i juvenils, i cinquè taller d’herbes per adults.

L’any 2022 el Binitrui tornarà a ser a la Fira de la Pedra i, com cada any, va participar-hi amb nombroses activitats i novetats. Es van dur a terme, al llarg del dissabte 28 horabaixa i el diumenge 29 matí: jocs i tallers familiars, com l’estampació de bosses de tela; un escaperoom al parc, demostrant la destresa en disxifrar enigmes, i el ja consolidat taller d’herbes dolces, celebrant la cinquena edició amb el patrocini de Licors Moyà.

 

 

 

 

 


Les edicions de la fira dels anys 2020 i 2021 no es van realitzar degut a la situació sanitària.

Jocs tradicionals i quarta edició del taller d’herbes, any 2019.

Un any més, vam tornar a participar a la Fira de la Pedra, muntant diversos jocs tradicionals per jugar amb la família els dissabte i el diumenge. Si voleu trobar els jocs, a l’apartat de recursos hi ha les fitxes de com es juguen. El diumenge, vam fer el quart taller d’herbes, patrocinat per tercer any consecutiu per Licors Moyà. Paral·lelament al taller, es va fer una exposició de plantes medicinals i aromàtiques amb les seves fitxes. Aquestes fitxes també es poden consultar a l’apartat de recursos de la  nostra web.


Tercera edició del taller d’herbes, any 2018.

L’any 2018 el taller va tornar a ser patrocinat per Licors Moyà. Es van dividir el taller en dos torns, a cada un d’aquests torns es van fer 24 botelles de mig litre. Com cada any, el taller va destinat exclusivament a majors de 18 anys.

A més del taller, durant tot el matí es van organitzar jocs i activitats per als més petits a més d’una paradeta de venta de coques.

Aquí podeu trobar les activitats que vam organitzar per la Fira.


Segona edició del taller, any 2017.

L’any 2017 el taller va ser patrocinat per Licors Moyà. Aquest any es van fer 48 botelles de mig litre d’herbes durant el taller, el doble de les que es van fer l’any anterior.

Aquests son els enllaços del que vam publicar al nostre web:
Informació del Segon Taller d’Herbes Dolces.
Resum de les activitats de la Fira.

 


Primera edició del taller d’herbes dolces, any 2016.

Durant el 2016, el fil conductor del Binitrui era la cuina. Durant tot el curs vam fer diferents receptes i els pares dels participants van comentar-nos que volien participar en una recepta. Xerrant amb diversos pares, vam acordar que intentaríem fer un taller d’Herbes amb els pares i, a més, que hi podria participar tothom que volgués.
D’aquesta manera, vam acordar fer el taller el cap de setmana de la Fira de Sa Pedra d’aquell any. Mentre els pares feien els tallers, es van organitzar jocs i danses de manera paral·lela per als participants del Binitrui.

Aquest primer any, el taller el va patrocinar Destil·leries Antonio Nadal, que als inicis del Binitrui ja havia col·laborat amb les primeres camisetes que va fer l’entitat.
Aquesta és la recepta que vam emprar el primer any i que empram cada any, canviant només el proveïdor de l’anís dolç.

Degut a un canvi de la web, no hi ha entrades a la pàgina web, però queden arxius a les xarxes socials:
Informació a twitter.
Foto dels participants a twitter.