L’equip de Monitors

L’equip de monitors està format per voluntaris que dissabte a dissabte preparen activitats per fer amb els participants. La majoria de monitors han tengut relació anteriorment amb les activitats de temps lliure, essent molts d’ells nins d’esplai que han seguit amb l’aventura del Binitrui. A més de l’experiència obtinguda de la participació directa, la majoria d’aquests han obtingut la titulació corresponent mitjançant escoles de formació. També comparteixen l’experiència del Binitrui participants d’anys anteriors que, actuant com a monitors ajudants, segueixen vinculats com a pas intermedi abans d’obtenir la titulació.

Aquests monitors, en ordre d’antiguitat al Binitrui són:

Toni Moyà, Bonyet. Des de l’inici, al 1995, nin d’esplai, a partir del 2006 monitor ajudant, al 2010 monitor titulat i del 2013 director. Tècnic superior en instal·lacions electrotècniques. És responsable, caparrut, sempre creu que te la raó, i si no la te fa de tenir-la, capaç d’engrescar a tothom amb les seves curolles. Quan se li passa alguna cosa pel cap, amagau-li google, llibres i llocs d’on poder trobar informació, que fins que no ho té no atura.

“Al país de la infantesa hi ha il·lusions a les palpentes, somnis dibuixats a l’aire promeses a les orelles.”
Al país de l’olivera, Obrint Pas, 2011.


Catalina Llabrés, Cata. Considera l’esplai com un estil de vida. Des de ben petita omplint els dissabtes amb el Binitrui, primer com a nina (2003), després com a pre-monitora (2011) i actualment com a monitora titulada. Defensa la importància de l’educació en el lleure com una eina essencial per transformar el món a través de la socialització i l’establiment de lligams i relacions, i el foment de valors positius com la cooperació, la solidaritat, el respecte i la convivència que permeten el ple desenvolupament de l’infant. És alegre, engrescada i responsable, disposta a passar-ho d’allò més bé amb els menuts. Al seu dia a dia, treballa com a educadora orientativa en les etapes d’educació infantil i primària.

“Cal tota una tribu per educar un infant”
Proverbi africà.


Toni Florit, En Flo. Monitor arribat dins un paquet que van dur els Reis al 2010. Encarregat dels serveis informàtics i especialista en arrossos del Binitrui. Tècnic Superior en Administració de Sistemes Informàtics i Xarxes.

 

 


Joana Florit. Arriba al 2012 com a pre-monitora; al 2018 monitora titulada i actualment directora. Bioquímica i professora de secundària. Feinera, engrescada, crítica i sempre a punt per l’esplai. Confia en què dissabte a dissabte tothom pugui endur-se alguna cosa nova a casa.

“Que aquí ningú neix preparat, ni per ser jove ni per fer-se gran.”
Sta guai, Oques grasses, 2019.


Antònia Cabot. Llosetina adoptada al 2014. Passà un anys fent de pre-monitora, actualment monitora titulada i recentment titulada en Educació Infantil. Creu fermament que l’educació en el lleure és fonamental per crear un esperit noble i crític. És entusiasta, responsable i somiadora. Enamorada de la innocència dels més menuts.

“L’educació és l’arma més poderosa per canviar el món.”
Nelson Mandela.


Cata Socias. Va arribar al Binitrui l’any 2016 com ajudant de monitora. És responsable, treballadora, empàtica, agradable i somiadora. Ve a l’esplai per posar el seu toc d’humor i donar una mà en tot el que sigui necessari.

“Educar la ment sense educar el cor no és educació en absolut”
Aristòtil

 


Alexandra Elías. El seu primer contacte amb l’esplai va ser l’any 2017 al GranTrui. Posteriorment, al curs 2017/18 va començar com a pre-monitora. És una artista nata, imaginativa, creativa i entusiasta. Creadora de les imatges dels cartells del Binitrui. Actualment està realitzant les pràctiques de monitora durant el curs i al nou Grantrui.

“Que voleu que vos digui , que això és mel. ”
Això és mel, O-Erra, 2018


Maria Magdalena Pol, Nena. Arribà al Binitrui al gener del 2019 interessada pel món del lleure. Va començar com a pre-monitora a l’esplai mentre acabava les pràctiques fora del Binitrui. Actualment és monitora titulada. És divertida, bromista, amable i afectuosa. Actualment, cursa el 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil al IES Antoni Maura. En un futur, li agradaria molt poder cursar el Grau d’ Educació Infantil a la UIB.

“Hi ha una estrella que em diu, que no et trepitgi mai ningú, no deixis mai de ser tu.”
Elefants, Oques Grasses, 2021


Aitana Barberà. Després de venir a l’esplai durant 3 anys, el curs 20/21 es va incorporar a l’equip com a pre-monitora amb moltes ganes i il·lusió. Aquest any cursarà les pràctiques de monitora de temps lliure. És atenta, somiadora, afectuosa, responsable i sempre s’esforça per donar el millor d’ella dia a dia. Actualment fa 2n de Batxillerat a l’IES Binissalem.

“Viure no és estar vius, viure és l’actitud d’omplir la vida”
Tanca els ulls, Txarango


Marga Bestard. Cursant segon de batxillerat científic a l’IES Binissalem.
 És el primer contacte amb un esplai però ho viu com una experiència molt enriquidora. Creu que l’etapa de pre-monitora i monitora en pràctiques li serà inoblidable.
Considera que els infants són alegria , vida i sinceritat , en la forma més pura i bonica!

 


 width=Mariona Moranta. De la nova fornada de premonis però a l’altre banda del món. Després d’uns quants anys al Binitrui, enguany hauria de ser premonitora però per estudis no hi pot esser. Li guardam el lloc aquí esperant la seva tornada per maig o juny.

 

 


Neus Fiol. Alaronera incorporada al curs 2023/24, monitora titulada i actualment estudiant d’Ade. És entrenadora de l’escoleta de basquet i gaudeix molt estant amb els infants. És organitzada, responsable i arriba a l’esplai amb moltes ganes i il·lusió.

“L’ensenyament que deixa empremta no és el que es fa de cap a cap, sinó de cor a cor.”
Hogward G. Hendricks.


Marc Vidal. “Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

 


Laia Ambrosio. Nova incorporació curs 2023/24, aquest curs farà les pràctiques de monitora de temps lliure al Binitrui. És una persona activa, entusiasta i una segura d’ella mateixa. Actualment cursa 2 de batxiller a l’IES Binissalem.

“Són bones vibes tot el que faig amb tu”
La platja, Stay Homas i The Tyets, 2023.


Mireia. Nova incorporació del curs 23/24. Cursant el 1r curs del batxillerat científic a l’IES Binissalem. De petita va participar en les activitats de l’esplai com a nina i ara retorna com a pre-monitora, aportant entusiasme i ganes.
En un futur té pensat treure’s el títol de monitora i estudiar infermeria.

“No oblidis mai d’on vens”
The Bright Side, Oques Grasses, 2020.


Lucía. Nova incorporació del curs 23/24. Actualment cursa el 1r curs de batxillerat a l’IES Binissalem. Aquest serà el seu primer contacte amb l’esplai però ho viu com una experiència molt enriquidora. Creu que l’etapa de pre-monitora serà inoblidable. En un futur, li agradaria poder cursar educació primària a la UIB.