Cap de setmana de Sa Trobada 2023

Avui diumenge, després d’uns anys d’aturada, s’ha tornat a celebrar la Trobada d’esplais de Mallorca.

En aquesta edició els participants han ajudat als quatre elements (foc, aigua, terra i aire) i han pres consciència sobre la importància de cuidar el medi ambient.

Ens ho hem passat d’allò més bé, ha estat un dia rodó! Volem aprofitar per donar les gràcies a l’organització per preparar-ho tot amb tanta cura, ens ha encantat!

Però el que avui ha estat un èxit, no lleva el que va passar ahir. Reproduïm el comunicat que vam fer a xarxes després d’haver de fer les activitats enmig del carrer sense cap alternativa.

Des de fa més de 10 anys, com a Binitrui, feim activitats dissabte a dissabte al Parc de sa Rectoria. Des de fa alguns anys i per tal d’evitar denous, ho entram a registre.

Aquest any no va ser diferent. A principi de curs vam entrar una instància a l’Ajuntament de Binissalem demanant l’esplai durant tots els dissabtes matí del curs. En ella no demanàvem exclusivitat, el parc és un espai públic del que pot gaudir qualsevol. Demanàvem tenir la seguretat de poder dur a terme les nostres activitats amb totes les garanties.

Sabent que el Parc és un espai on es fan nombroses activitats al llarg de l’any, en la mateixa instància vam demanar que se’ns avisés quan hi hagués una circumstància així, amb temps suficient per poder-nos organitzar i fer compatibles les activitats.

Avui ens hem trobat, a les 11h, amb 60 infants i joves a la porta, i sense espai per fer les activitats. Aquest fet es suma a ocasions anteriors en les que se’ns han posat traves o s’han perdut instàncies. Sense que ningú ens hagués avisat, hi havia dues reserves d’espai pel parc, a més de la nostra. Una per la part superior i una per la part d’abaix. I nosaltres, on? La solució que ens han donat des de l’equip de govern ha estat “anau a un altre lloc”. L’alternativa que hem trobat ha estat fer les activitats al carrer.

En cap cas volem donar culpa a les persones que havien reservat el parc, però volem demanar que reflexioneu el que ens ha quedat dins el cap.

Som una entitat sense ànim de lucre, que fa feina amb monitors/es voluntaris, i on la finalitat és educar en el lleure. Les complicacions i dificultats que continuament ens trobam per part de l’Ajuntament no ens fan més que evidenciar la falta d’interès i implicació que es té des del consistori per les persones i entitats que treballen amb aquest fi. Més evident és quan, enlloc de pensar solucions, ens han deixat a la nostra sort quedant, literalment, al carrer.

Hi continuarem pensat…