Festa de Nadal i Groenlàndia

El cap de setmana passat vam celebrar la festa de Nadal amb els amics de Catequesi i no vam emprar la màquina.

En arribar a l’Església vam fer la presentació i vam encendre i explicar el ciri de la corona d’Advent que ens corresponia aquella setmana, però també el de la setmana anterior que no hi va haver esplai.

Després vam preparar la decoració de l’Arbre de Nadal per grups. Quan ho vam tenir tot preparat,  mentre ens contaven un conte, els monitors i catequistes van penjar l’arbre a un dels costats de l’altar.  En tenir l’arbre llest, hi vam col·locar aliments que havíem duit tots de casa per a repartir a les persones que ho necessiten.

Per acabar la festa, vam anar al Parc on vam menjar tots un bocí de coca i un tassó de xocolata calenteta.

 

 

 

Avui hem anat amb la màquina a Groenlàndia. Allà hi feia molt, però molt de fred. Ens van contar que n’hauria de fer més, però que amb el canvi climàtic, puja la temperatura i es fon el gel. També ens van explicar com afecta als éssers que viuen allà i que podem fer nosaltres per frenar aquestes conseqüències. També hem conegut els animals que hi viuen i una cosa que ens ha semblat molt curiosa: Els esquimals saben distingir més de 50 blancs diferents, i tots tenen el seu nom!

Quan hem tornat, hem aprofitat per encendre el darrer ciri de la corona d’Advent i hem aprofitat la decoració de Nadal per fer-nos unes quantes fotos.