Gran Boom #esplaiacasa

Segon cap de setmana fent esplai de casa, però no perdem els ànims! Seguim proposant coses! Aquest cap de setmana hem proposat que tothom participi al Gran Boom des de Casa. I com? Idò amb un seguit de reptes i idees!

La primera: Que tothom dormís el dissabte dins el sac de dormir, (a terra, damunt el llit, en una tenda d’acampada improvisada… On fos, però amb el sac!) També volíem animar als pares, mares i germans que hi participassin. Per descomptat els monis també hi vam participar. Va ser molt divertit!!!

La segona: En tenir el sac enmig, un joc. Es tractava de fer un petit circuit a casa i fer-lo botant dins el sac.

Com cada diumenge hem compartit la pregària que feim a cada acampada. La pensam sobre un aspecte que consideram interessant, transmetent així els valors de l’esplai als participants. Aquest pic hem volgut reflexionar sobre el que està passant amb el coronavirus i com s’està tractant el tema. Aquesta és la nostra pregària-reflexió:

Aquests dies, s’està xerrant molt de què el virus és l’enemic, que entre tots l’hem de combatre o vèncer, que tots som soldats que hem de lluitar contra ell i altres expressions bèl·liques que malauradament s’estan normalitzant.

D’aquesta manera, s’estan normalitzant uns termes que des del Binitrui no compartim. Proposam que vos atureu a pensar i que ho enfoqueu d’una manera diferent.

Aquest virus és una de les proves més difícils que haurem topat tots. És com una prova d’una gimcana, que només si col·laboram tots de manera igualitària podrem superar. I, com a totes les gimcanes del Binitrui, no hi haurà vencedors ni vençuts. Hi haurà un grup que fent feina junts aconseguirà superar la prova. I la prova a passar és aquesta, guanyar al virus. I com podem passar aquesta prova i guanyar el joc? Quedant a casa, respectant-nos encara més (que tanta estona junts segur que ens enfadam una mica, però ho evitarem), sortint a defora només pel necessari (no val fer trampes, les escuses no son necessàries!). Pensau, és una prova de grup i el grup som tots. Si no som capaços d’actuar en grup pel bé comú, individualment no passarem la prova. I pensau, com millor participem, més aviat superarem aquest repte i més aviat podrem tornar a sortir al carrer tots plegats. I com a les proves de l’esplai, amb la prova també ens ho podem passar bé, aprofitant aquest temps per jugar més amb els pares i germans, per recordar coses de quan érem més petits, per contar anècdotes…

Ànims a tots, participau a la prova que en superar-la la recompensa serà molt millor!

El migdia hem enviat un vídeo on els monitors des de casa cantam “Nyam, nyam, bon profit.” I n’hem tengut resposta!

Les fotos i vídeos d’aquests dies, ho teniu tot aquí