#corrpressa

A final de 2016, el grup d’esplai Binitrui va organitzar la XV edició del dinar popular darròs amb salseta a Ca n’Arabí amb l’objectiu d’aconseguir fons per l’entitat. D’aquests doblers, es va establir que una meitat es destinarien directament al Binitrui i l’altra meitat es dedicaria a invertir-ho en projectes solidaris.

Per Nadal es van destinar uns 100€ en fer una compra de menjar i productes d’higiene personal destinats al Rebost Solidari, quedant pendents altres 150€ per a altres projectes.

Paral·lelament, el 18 de febrer, coincidint amb les manifestacions a favor de l’acollida de persones refugiades que es van fer a Palma i a Barcelona el Binitrui va organitzar una concentració de suport. A aquesta concentració es va llegir un manifest que acabava demanant que l’Ajuntament de Binissalem, mitjançant el Consell de Mallorca i el Govern Balear fessin arribar al Govern de l’Estat Espanyol la necessitat de solucionar el problema de manera imminent. El manifest, es va tornar a llegir el dilluns 3 de març al plenari de l’Ajuntament de Binissalem que el va transformar en declaració institucional i que es van comprometre a fer-lo arribar a les institucions insulars i autonòmiques.

D’aquesta manera, entenent el problema que actualment hi ha amb les persones refugiades el grup d’esplai Binitrui ha decidit destinar els 150€ pendents per a projectes solidaris al:

Projecte solidari corr pressa dels alumnes de 1r d’ESO de lIES BINISSALEM.

Projecte que pretén recaptar doblers per fer arribar a les població síria refugiada a l’Illa de Quios mitjançant el Fons Mallorquí de Solidaritat.