COMUNICAT: Programa de Festes

Acabam de llegir el programa de Festes des Vermar i esteim molt decebuts del que s’hi publica i de la manera com s’hi publica.

Des de fa setmanes, el Binitrui està preparant el projecte PARK(ing) Day. Aquest projecte és una adaptació d’una iniciativa a nivell mundial que hem preparat per dur a terme durant les festes on hi hem convidat a les diferents entitats i associacions de Binissalem. Nosaltres, com a Binitrui, l’hem plantejat i presentat. S’ha demanat col·laboració a l’Ajuntament per  a dur-lo a terme però al programa no figura així.
Una interpretació que surti així és que la biblioteca, com que hi col·labora, també hi ha de sortir. Però a més de la biblioteca, hi ha diverses entitats més que ja han confirmat la col·laboració i l’assistència. Per què ells no surten? Perquè surt que l’esdeveniment està emmarcat dins la iniciativa Ciutat Educadora? Al projecte, demanàvem la col·laboració al mateix nivell de l’Ajuntament, de la Biblioteca i de Serveis Socials – Ciutat Educadora però al programa no figura així.

 

 Per altra banda, se’ns va demanar que col·laboràssim a la Festa de Sant Gall amb els Jocs infantils. Si seguim l’exemple de l’apartat anterior, el Binitrui hauria de figurar com a col·laborador; o qui sap, com a organitzador. Però ni rastre de la nostra col·laboració. A més, aquesta col·laboració que no se’ns va voler plantejar per escrit, només era per preparar i executar els jocs. Però així com ha anat la cosa, ens hem hagut d’encarregar de demanar els espais, el material i reunir-nos amb la policia per plantejar com tancar els carrers. Això dista molt del plantejat, però encara així ho hem hagut de fer nosaltres.

 

Per acabar, al programa figura el llistat de col·laboradors a les festes. Està clar que no havíem de sortir un per un els monitors que hi col·laboram, però posar GRUP D’ESPLAI BINITRUI al llistat no costava res. A més, ni necessitàvem espai perquè ens haguessin pogut posar a un dels espais que ocupen altres entitats que figuren però no col·laboren.

Esperem però, que encara que no se’ns reconegui la feina, com fa anys que ens passa i cosa a la que ja hi estam acostumats, tothom pugui gaudir de les activitats del programa, especialment d’aquelles en les que tots els monitors hi posarem el nostre gra d’arena col·laborant i esperant que la festa sigui de l’agrad de tothom.