25è aniversari

Foto cedida per en Jaume Comas, de la revista Arròs amb Salseta.

25 anys de Binitrui! És fàcil de dir, però… Quants dissabtes i acampades inclou? Quantes anècdotes? Quants monitors? Quants participants? Quantes famílies? Quants records?

Aquest dijous 30 de gener el Binitrui va complir 25 anys. Perquè tot el poble se’n recordi hem penjat una pancarta al campanar i per tenir-ne un record nosaltres ens hem fet unes camisetes molt, molt guays, dissenyades per Melicotó.

Per commemorar l’aniversari vam dur a terme una celebració a la Parròquia, on ens vàrem trobar nins, pares, amics i monitors. La celebració es va preparar conjuntament amb els infants, que es van encarregar de fer les ofrenes, les accions de gràcies i de donar música a la festa. En acabar, vam compartir un tassó de xocolata i vam bufar les espelmes d’aquest vint-i-cinquè aniversari.

El dissabte 1 vam organitzar una gimcana on van participar més d’un centenar de persones, entre nins, familiars i amics del Binitrui. Aquesta gimcana consistia en un seguit de proves, amb controls a diferents punts emblemàtics per al Binitrui. Al mateix temps, un grup de cuiners format per ex-monitors i familiars van preparar una paella per més de 200 persones. Com a aperitiu, vam explicar la rondalla d’aquests 25 anys, que recull anècdotes des del començament fins a l’actualitat. A les 14h vam cantar tots junts per beneir la taula i després vàrem dinar.

En acabar de dinar, es va dur a terme el recompte de punts de la gimcana i es van atorgar els premis als tres equips guanyadors. A continuació, es van fer dos sortejos: un de regals donats per L’Exquisit, Can López, S’Espiral i Tot Punt; l’altre consistia en llençar plats plens de nata als monitors actuals.

Com a tot aniversari, no podia faltar la “tarta” de llepolies, que aquest any tenia un disseny similar al de la camiseta que tots vestíem per l’ocasió. Per tancar la festa, vàrem fer algunes danses de les que ens han acompanyat dissabte a dissabte durant aquests anys.

Monitors que han passat pel Binitrui aquests anys.

Des d’aquí volem fer arribar el nostre agraïment a totes les persones que han aportat part de la seva essència a construir el que aquests dies hem celebrat.

 

Per molts d’anys!