L’equip de Monitors

L’equip de monitors està format per voluntaris que dissabte a dissabte preparen activitats per fer amb els participants. La majoria de monitors han tengut relació anteriorment amb les activitats de temps lliure, essent molts d’ells nins d’esplai que han seguit amb l’aventura del Binitrui. A més de l’experiència obtinguda de la participació directa, la majoria d’aquests han obtingut la titulació corresponent mitjançant escoles de formació. També comparteixen l’experiència del Binitrui participants d’anys anteriors que, actuant com a monitors ajudants, segueixen vinculats com a pas intermedi abans d’obtenir la titulació.

Aquests monitors, en ordre d’antiguitat al Binitrui son:

Toni Moyà, Bonyet. Des de l’inici, al 1995 nin d’esplai, a partir del 2006 monitor ajudant, al 2010 monitor titulat i del 2013 director. Tècnic superior en instal·lacions electrotècniques. És responsable, caparrut, sempre creu que te la raó, i si no la te fa de tenir-la , capaç d’engrescar a tothom amb les seves curolles.

“Al país de la infantesa hi ha il·lusions a les palpentes, somnis dibuixats a l’aire promeses a les orelles.”
Al pais de l’olivera, Obrint Pas, 2011.


Catalina Llabrés, Cata. Considera l’esplai com un estil de vida. Des de ben petita omplint els dissabtes amb el Binitrui, primer com a nina (2003), després com a pre-monitora (2011) i actualment com a monitora titulada. Defensa la importància de l’educació en el lleure com una eina essencial per transformar el món a través de la socialització i l’establiment de lligams i relacions, i el foment de valors positius com la cooperació, la solidaritat, el respecte i la convivència que permeten el ple desenvolupament de l’infant. És alegre, engrescada i responsable, disposta a passar-ho d’allò més bé amb els menuts. Pedagoga en potència, cursant el 4t any a la UIB.

“Cal tota una tribu per educar un infant”
Proverbi africà.


Toni Florit, En Flo. Monitor arribat dins un paquet que van dur els Reis al 2010. Actualment en excedència setmanal però sense perdre vincles ni càrrecs. Encarregat dels serveis informàtics i especialista en arrossos del Binitrui. Tècnic Superior en Administració de Sistemes Informàtics i Xarxes.

 

 


Joana Florit, sa bioxunga. Arriba al 2012 com a pre-monitora i al 2018, després de fer les pràctiques, monitora titulada. Estudiant de Bioquímica a la UIB (rebatejada com a bioxunga per alguns monitors). Feinera, engrescada, crítica i sempre a punt per l’esplai. Confia en què dissabte a dissabte tothom pugui endur-se alguna cosa nova a casa.

“Que aquí ningú neix preparat, ni per ser jove ni per fer-se gran.”
Sta guai, Oques grasses, 2019.


Antònia Cabot, sa llosetina. Llosetina adoptada al 2014. Passà un anys fent de pre-moni, actualment monitora titulada. Creu fermament que l’educació en el lleure és fonamental per crear un esperit noble i crític. És entusiasta, responsable i somiadora. Enamorada de la innocència dels més menuts. Actualment està acabant els estudis d’educació infantil.

“L’educació és l’arma més poderosa per canviar el món.”
Nelson Mandela.


Cata Socías, na Catalina petita. Va arribar al Binitrui l’any 2016 com ajudant de monitora. És responsable, treballadora, empàtica, agradable i somiadora. Sempre que la seva feina li permet, és a l’esplai per posar el seu toc d’humor i donar una mà en tot el que sigui necessari.

“Educar la ment senseeducar el cor no és educacióen absolut”
Aristòtil


Alexandra Elías. El seu primer contacte amb l’esplai va ser l’any 2017 al GranTrui. Posteriorment, al curs 2017/18 va començar com a pre-monitora. És imaginativa i responsable. Actualment està cursant el batxillerat artístic a l’IES Berenguer d’Anoia.

 


Maria Magdalema Pol, Nena. Arribà al Binitrui al gener del 2018 interessada pel món del lleure. Va començar com a pre-moni a l’esplai mentre acabava les pràctiques fora del Binitrui. Actualment és monitora titulada. Creu que la millor manera d’aprendre es jugant. És divertida, bromista i estudiosa. Actualment és estudiant del batxillerat d’humanitats al IES Binissalem.

 


Paula Alarcón. Binissalamera des del 2005, duu 3 anys com a participant del Binitrui i aquest curs 2019/20 s’estrena com a pre-monitora. És la personificació de la generació Zeta,  experta en xarxes socials i conceptes “instagramers” i “tumblers”. És graciosa i li agrada ajudar. Actualment estudia 3r d’ESO a l’IES Binissalem.